Skip to main content

Explanimation

Met een explanimation leg je een proces of product
beeldend uit.
Zeker met lastige materie is het maken van een uitleg animatie een goed idee.
SKIPP helpt je graag!

Breng je uitleg in beeld met een explanimation

Of je nu wilt uitleggen hoe een nieuw product werkt of je juist je medewerkers uitleg wilt geven over een nieuw bedrijfsproces.

Een explanimation werkt uitstekend om een boodschap die je niet kunt filmen duidelijk over te brengen. Zeker bij complexe materie werkt een explanimation goed.

Met geluid en een voice over als extra verduidelijking breng je je uitleg animatie uiteindelijk tot leven.

Productvideo laten maken

Dit is waarom klanten kiezen voor SKIPP
Creative Video Agency Amsterdam

Doelgericht

Wij leveren sterke storytelling content en strategie. Binnen planning en binnen budget. Haalbaar én hanteer maken is het doel.

Flexibel

We denken met je mee. Wij bewegen mee. Vanuit jouw marketingstrategie met altijd één oog op de bal.

Compleet

SKIPP biedt storytelling films, animaties, design en ruime expertise in strategie en online marketing.

Maatwerk

Wij werken nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat hun video’s en animaties op maat zijn gemaakt voor hun specifieke doeleinden.

Creative video agency contact

Lieke Switzner
Video strateeg

Even sparren?

Of even een prijs opvragen? Neem dan contact op met mij! Ik help je graag vrijblijvend.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Wanneer kunnen wij je het beste bereiken?

Met onze explanimations maak je indruk
door complexiteit simpel te maken.

Een explanimation ontwikkeld door SKIPP biedt jou als bedrijf of organisatie tal van voordelen als je jouw boodschap op een effectieve en boeiende manier wilt overbrengen. Deze geanimeerde uitlegvideo’s combineren creativiteit, heldere communicatie en visuele aantrekkingskracht om complexe ideeën eenvoudig te begrijpen. Hier zijn enkele voordelen die je kunt verwachten:

1. Vereenvoudiging van complexe concepten: Onze explanimations maken gebruik van visuele storytelling om zelfs de meest ingewikkelde ideeën en processen voor jou begrijpelijk te maken. Dit helpt jou om snel inzicht te krijgen in wat je te bieden hebt.

2. Verbeterde betrokkenheid: De combinatie van levendige animaties, kleuren en geluidseffecten maakt onze video’s aantrekkelijk en boeiend voor jou als kijker. Dit vergroot de kans dat jouw boodschap wordt begrepen en onthouden.

3. Versterking van jouw merkidentiteit: Onze explanimations kunnen volledig worden aangepast aan jouw merkstijl, kleuren en logo’s. Dit versterkt jouw merkidentiteit en zorgt voor een consistente uitstraling in al jouw communicatie.

4. Verhoogde conversie: Door complexe producten of diensten eenvoudig uit te leggen, kunnen wij jou helpen potentiële klanten te overtuigen en hun vertrouwen te winnen. Dit kan leiden tot een hogere conversieratio en meer omzet voor jou.

5. Multifunctioneel: Onze explanimations kunnen worden gebruikt op jouw website, sociale media, in presentaties, op beurzen en nog veel meer. Ze zijn een veelzijdige tool om jouw boodschap overal en altijd te delen.

Kortom, SKIPP’s explanimations bieden jou een effectieve en aantrekkelijke manier om jouw boodschap over te brengen, complexe ideeën te vereenvoudigen en jouw merkidentiteit te versterken, wat resulteert in meer betrokkenheid en conversies voor jouw bedrijf.

CowManager boerderij animatie

Veel gestelde vragen

Wat is de doorlooptijd van een explanimation?

De meeste animaties worden binnen twee tot drie weken geproduceerd bij SKIPP. Dat is vanaf het moment dat we de eerste kick-off hebben gehad. Dit kan alleen als de opdrachtgever snel reageert op onze voorstellen. Het kan dus wel maar is ook afhankelijk van de complexiteit en lengte aangezien wij alles op maat maken.

Heb je hem snel nodig? Bel ons dan, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Maken jullie animaties in verschillende talen?

Ja, dat doen we heel vaak. Bij SKIPP hebben we een netwerk van honderden professionele native voice-overs die over de hele wereld verspreid zijn. Wij kunnen jouw video’s dan ook in 72 verschillende talen opleveren. 

Dit kan dus met een voice-over, met ondertiteling of een combi van beide.

Wat is de ideale lengte van een animatie?

De meeste animaties worden gebruikt om complexe diensten of onderwerpen simpel uit te leggen. We maken gebruik van opbouwende animaties, kleuren, muziek, sound effects, bewegende teksten en voice-over. Hierdoor brengen we in 60 seconden veel informatie over. Een veel langere animatie dan 90 seconden is dan ook niet aan te raden.  

Zit je in een andere fase van de customer journey en wil je de kijker meer informeren of gedetailleerde informatie geven? Dan mag de productvideo gerust 120 seconden duren.

Wil je eens vrijblijvend sparren met een van onze marketeers, bel ons dan!

Waarom zou ik voor SKIPP kiezen?

Bij SKIPP hebben we al meer dan 2500 succesvolle producties opgeleverd. Wij werken van strategie & concept naar creatie. Dat zorgt ervoor dat we geen 12 in een dozijn videos en animaties maken maar elke animatie zijn eigen unieke eigenschappen heeft die aansluiten bij jullie doelstellingen en positionering.  Daarom is onze kick-off essentieel en werken we volgens een succesvol stappenplan. 

Wat kost een explanimation?

Een vaak gestelde vraag die makkelijk te beantwoorden is zolang we maar genoeg informatie verzamelen. De prijs van een explanimation is afhankelijk van verschillende factoren. Met name lengte, complexiteit, schrijven wij het script, enz. bepalen de kosten van een explanimation.

Die inschatting kunnen we goed maken als we elkaar gesproken hebben. Met een paar simpele vragen kunnen we al snel een indicatie geven. 

Ga er vanuit dat onze explanimations beginnen vanaf 4.500-5.000 euro. 

Bel ons even voor een vrijblijvende indicatie!

Overweeg je om een explanimation te laten maken bij SKIPP? Ontdek hoe ons proces werkt!

Bij SKIPP gaan we verder dan alleen het produceren van een animatie. We duiken diep in jouw product, jouw bedrijf en jouw merk. Voordat we aan de slag gaan, willen we precies begrijpen waar jouw bedrijf voor staat, wat jouw boodschap is, en wat jouw doelstellingen zijn. Waar ben je van plan de explanimation te gebruiken?

Vervolgens gaan we samen aan tafel om te sparren over een strategie en een concept. Pas als we een duidelijke visie hebben, vertalen we deze naar de creatieve creatie van jouw explanimation. Op deze manier garanderen we een explanimation die niet alleen goed is, maar ook succesvol!

Bij SKIPP betrekken we jou gedurende het gehele proces, inclusief het storyboard en de totstandkoming van de explanimation zelf. Alleen door samen te werken komen we tot het beste resultaat.

En als je het maximale uit jouw explanimation wilt halen, laten onze specialisten je graag meedenken over jouw marketingstrategie en de optimalisatie van jouw productpagina’s.

Kortom, met SKIPP krijg je meer dan alleen een explanimation. Je krijgt een strategische partner die jouw verhaal vertelt en jouw doelen bereikt!”

Our partners and friends

Van zorg tot IT of consulting agency: ieder merk kan scoren met onze video’s. Dit zijn een paar van onze klanten waar we vaak voor werken.

Mooie merken aan het woord:

 • EDB postgres testimonial corporate video

  Rose Mensink

  Director EMEA Marketing / EnterpriseDB

  “On time delivery, messaging skills, great visual output, great collaboration, hands-on mentality, quick turnaround, that’s what the guys from SKIPP bring to our rapidly expanding global business.”

 • Willis Towers Watson testimonial corporate video

  Danny de Gier

  Head of Marketing Western Europe / Willis Towers Watson

  “Wat SKIPP kenmerkt is de wendbaarheid en het commitment om goed werk te leveren.

  Snel acteren en reageren op onze wensen, dat zie je ook terug in de kwaliteit!”

 • Willis Towers Watson testimonial corporate video

  Robert Keller

  Global Managing Director / Transus EDI

  “Wat mij bijblijft is het gevoel dat er echt moeite gedaan werd om zich te verdiepen in onze business.

  En dat de ideeën die vervolgens uitgeschreven werden, helemaal aansloten. Dat werkte heel duidelijk en leidde tot een echt goed eindproduct.”

  SKIPP creative agency amsterdam contact

  Ik help je graag verder!

  Robin Gatsonides
  Creative Lead

  Don’t be shy, say hi!

  Meer weten of gewoon
  even sparren?

  Of maak je liever een
  vrijblijvende afspraak?

  +31 (0)88 141 14 14

  Even sparren?
  Bel ons: +31 (0)88 141 14 14

  X